Eurovíziós Dalfesztivál 2013: 2. nap: Próbák, sajtótájékoztatók és izgalom minden mennyiségben

Tegnap próbáltunk. Mármint nem én, hanem ByeAlex, hiszen ma lesz a Dalfesztivál második elődöntője, ahol a Kedvesem című szám tizenkettedikként kerül az európai nézők elé. Az elődöntő próbái mellett színpadra lépett az Öt Nagy (Spanyolország, Franciaország, Németország, Egyesült Királyság, Olaszország) versenyzője és a tavalyi győztes, Svédország is. Próba, sajtótájékoztató, próba, sajtótájékoztató, próba… volt a tegnapi program.

Akik próbájára igazából nagyon vártam, az a német Cascada és az Egyesült Királyságot képviselő Bonnie Tyler volt. Cascada-számokat év elején kezdtem el hallgatni, de mind közül talán ez az egyik legjobban sikerült – szerintem. Persze, vannak már jól ismert slágereik, feldolgozásaik, de ez mégis más. A próbát követő sajtótájékoztatón azt mondta a ragyogó énekesnő, hogy nagyon jól érzi magát, de arra kérdésre, hogy mennyire izgul, egyszerűen annyit válaszolt: élete, karrierje legnagyobb dolga, hogy az Eurovízión részt vehet, csupán attól a lépcsőtől fél, amit produkciójához használnak, mert “kissé ingatag”… Hasonlóan sugárzott, sőt szárnyalt a színpadon az Egyesült Királyság képviselője, Bonnie Tyler is. Az énekesnő már nagyon régen a kedvenceim közé tartozik, ezért is örültem, hogy Őt nevezte a BBC a Dalfesztiválra. A sajtótájékoztatón is nagyon vidám volt, a megjelent újságírók is sokszor vastapssal díjazták a művésznő humorral átitatott válaszait. Arra is kitért, hogy édesanyja is nagy hatással volt a dal keletkezésében, annak ellenére, hogy egy előkészített számfoszlányból életre keltett dalt hozott Malmö-be. De Ő mondta ki azt is, amit mind a szám, mind az egész idei rendezvénysorozat sugall: “Higgy magadban, és neked kell azért küzdened, amit el szeretnél érni, mert más nem teszi meg helyetted.”

Vannak olyan mondatok, gondolatok, amelyek idén igazán kiemelkednek az eseményekből: például az, ha összefogunk, akkor sok mindenre juthatunk, mert egyért küzdünk, egyek vagyunk a küzdelemben. A kérdés már csupán az, hogy sikerül-e ezt a gondolkodásmódot másoknak is átadnunk, illetve megtartanunk a Dalfesztivált követően is…

Reklámok

Eurovíziós Dalfesztivál 2013: 2. nap: Próbák, sajtótájékoztatók és izgalom minden mennyiségben” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s