Betegfelvétel ideje: november 15. – Szindróma: Karácsony-fóbia

December 24. és december 31. között csak és kizárólag… Na, rendben, legyen december 6. a kezdődátum… De NE egy teljes hónappal hamarabb!

Október vége: kezembe veszem a postaládánkba bedobott reklámanyagokat, és lapozgatom az amúgy is útba eső szupermarket reklámbrosúráját. Az első lapon: (szerintem) karácsonyi csomagolópapírok, mikulásfigura akciósan.

November 12.: bemegyek az amúgy is útba eső szupermarketbe egy félkilós kalácsért. Első polc a bejártnál: csokoládémasszával bevont mikulás figurák. Az üzletben a szokásos vásárlást ösztönző zene-összeállítás szól.

November 19.: bemegyek ugyanabba a szupermarketbe, most egyetlen egy csokiért. Első sor! polc a bejáratnál: mikuláscsomagok, mikulásfigurák, karácsonyi girlandok, fenyőfadíszek, ajándékcsomagok tömkelege. Az üzletben vásárlást ösztönző, karácsonyi hangulatot sugárzó zene-összeállítás szól.

November 25.: már a húgom is karácsonyi zenék hallgat, videoklipeket néz… No, ez az, amit már szóvá is teszek. Kérdem én: nem az adventtel kezdődik a karácsonyi ünnepkör, hanem a kereskedelem “naptárreformjával”?

UPDATE (December 6.): Most már kezdődhet… 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s