Műsorvezetés képernyő nélkül

Valahogy annyira más volt az a nap. Valahogy könnyedebb, szokatlanul nyugodt…

Még február elején kértek meg – kértek fel… – egy badacsonytomaji előadóest műsorának vezetésére, melyet a helyi plébániatemplom orgonájának felújítására rendeztek, és melyre némi hezitálás után rá is bólintottam. A július 14-i rendezvényen három neves előadóművész lépett fel Sebestyén Márta, Pitti Katalin és Papp János személyében.

A feladat ellátása előtt egy nagyobb kihívás állt azonban: le kellett küzdenem az Érd és Badacsonytomaj közti három és fél órás távolságot, mely eddig minden alkalommal nagyon megviselt. Eddig. Most ez az idő elrepült, de ez talán annak tudható be, hogy közel hét éve csupán a televízió/számítógép képernyőjén láttam a magyar tengert. Sok minden változott azóta: minden más, talán szebb is lett – legalábbis nekem. Sok felkészülni-való nem volt, mert a hét korábbi részét az előkészületekkel töltöttem, így falusi-városi sétával telt a szombat délelőttöm. Délutánra az ég is elborult, hűvös lett, de már akkor a készülődéssel kellett így is foglalkoznom. Igaz, hogy a műsor csak este nyolckor kezdődött, de hattól már megkezdődött a nyüzsgés: megérkeztek a művészek, utolsó egyeztetések a műsorvezető-társammal, utolsó simítások a műsorral kapcsolatban. Persze némi probléma is volt az esttel kapcsolattal, de melyik műsornál, rendezvénynél nincs: tökéletes szervezés nem létezik – állítom.

Az est belépője és dedikálókártyája egyben

Az esemény mindenesetre többféle szempontból is sikeres volt: a tavalyi, második alkalmon összegyűjtött adomány dupláját sikerült behoznia a műsornak, melyet valószínűleg ismert – és elismert – művészeinknek köszönhetünk leginkább. Szép dallamok, gyönyörű versek voltak, melyeket élvezet volt felkonferálni. Sok – sőt rengeteg – jó visszajelzést kaptam én is – közvetetten és közvetlenül a közönségünktől -, mind a műsorvezetésemmel, mind a grafikákkal, mind pedig az öltözetemmel kapcsolatosan, amely kimondhatatlanul jól esett. Jó volt hallani. Nagyon. És az volt az egészben a legjobb, hogy nem igazultam! Teljes nyugalomban és átéléssel vittem végig az egész estét, a műsor első percétől az utolsóig…

Kérdezem: kell ennél jobb tapasztalat elsőre?

Reklámok

Műsorvezetés képernyő nélkül” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s