Főiskolás hallgatóból Televízióműsor-gyártó szakasszisztens – A szakvizsga három napja és a finálé

Ez is elérkezett! Két tanév, négy szemeszter, és ismét a záróvizsgáknál tartok. Pontosabban a megpróbáltatásokon már túl vagyok, már csak az eredményre várunk…

Érdekes módon most sokkal nyugodtabban teltek az újabb megmérettetés előtti órák. Rendben: egy kicsi izgalom azért volt bennem reggel hat és nyolc között az írásbeli napján, de az egészséges nyugtalanságnak is betudható. Négy órányi kitartó és tartalmas írásbeli munka, majd pedig egy órányi terefere a rég nem látott barátokkal: csupán ennyi volt szükséges, hogy egy héttel később a gyakorlatban is megmutathassam, mit tudhat egy televízióműsor-gyártó szakasszisztens.

A technika azonban most is közbeszólt, ugyanis az egyik gyakorlati feladat teljesítésénél megint szembeszállt a kamera velem: a nyersanyagot sikerült tökéletesen rögzítenem, de annak digitalizálása már cseppet sem volt ennyire egyszerű. Félórányi szenvedés után derült ki, hogy az általam használt képrögzítő masinéria egyik hibája miatt nem lehet számítógépre átvinni az anyagot, így a feldolgozásnál élből annyival kevesebb idővel gazdálkodhattam. Végül az anyag félig-meddig megszületett és 90 százalékos értékeléssel az egyik legjobb lett. (A feladatban szereplő, a Dunaújvárosi Főiskola Könyvtárának bemutató videóját hamarosan itt, a webnaplómban is bemutatom…) Még egy forgatás, és a gyakorlati feladatokon már túl is léptem, így csupán a szóbeli védések maradtak a záróvizsgák utolsó napjára.

Egy védés, két védés és itt a vége! Immár visszafordíthatatlanul – és sikeresen – véget ért a kétéves képzés a Dunaújvárosi Főiskolán. Egy…két…három…öt..hat órányi várakozás és innentől fogva jogosan használhatom a Televízióműsor-gyártó szakasszisztens megnevezést… Hurrá! Közben egy kis jó hangulatú sörözgetés-borozgatással idéztük fel az elmúltakat, nem törődve a jövővel, mert biztosan tudtuk mindannyian, hogy ez a kis csapat mindörökké megmarad.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s