Eurovíziós Dalfesztivál 2012 VI. – Öröm a csalódottságok közepette

Volt valami az idei Dalban, valami izgalmas, valami hátborzongató – persze jó értelemben véve. 2012-ben Svédország vitte haza a kristálymikrofont a bakui Kristályteremből.

A magyar zenei életet tavaly Wolf Kati vitte Európa közönsége elé, akkor ezt a 22. hellyel jutalmazta a nagyérdemű. A hazánkban indult négytagú Compact Disco azonban ismét hírt vitt rólunk, de úgy látszik, hogy az európai közönség nem figyel nagyszerű zenénkre, és most is csupán a 24. helyre volt elég az, hogy beletettük Szívünk hangjait az öreg kontinens számára készített zenei kuriózumunkba. Egy azonban mégis érdekes: mind Wolf Kati, mind pedig a Compact Disco külföldi szerződések sorával tért haza az Eurovíziónak köszönhetően, így ez lehet az egyetlen öröm a csalódások közepette.

Ez Európa zenei élete 2012-ben: szomszédok közös kultúrája ide, keresztbeszavazás oda, mi így vagyunk tökéletesek. Sokan azt mondják, hogy nem magyarul éneklünk, pedig úgy sikeresek lehetnénk. Sajnos erre nem egy példa van (pl. 2005), hogy akkor sem működött a magyar dal meggyőzőereje kellőképp.

Annál inkább meggyőzőnek tűnt a svéd dal, mert talán azok a dallamok határozzák meg az Eurovíziót a legmegfelelőbben: a Dalfesztivál egyfajta Eufória, amely ha megérint valakit, akkor abból szabadulni nem lehet.

Summa summarum: 2013. Svédország. Újra lesz magyar induló. Talán majd akkor,  talán…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s